Adreces d'interés

dijous, 7 de maig del 2015

El sexisme

Què és el Sexisme? El sexisme és una discriminació basada en el sexe o gènere. També es refereix a les condicions o actituds que promouen estereotips de rols socials establerts en diferències sexuals (els homes han de ser masculins i les dones femenines).

Com es manifesta el sexisme en el moviment? El sexisme es dona en molts àmbits. Dintre de la educació física, parlant amb el meu grup puzzle, vam trobar diversos exemples: En primer lloc, normalment són els xics els que presten més atenció a l'assignatura, el que provoca que moltes vegades el professor/a plantege les classes enfocades a ells i no tant a elles. En segon lloc, si són els alumnes els que elegeixen els equips per a qualsevol joc solen triar sempre als xics per davant de les xiques (sols pel fet de ser-ho). També és molt habitual el tema del llenguatge que, com en molt altres àmbits, és clarament sexista. Per últim, el fet de traure balons per als xics i cordes per a les xiques, deixar que els xics ocupen l'espai central del pati i que les xiques tinguen que conformar-se amb les vores, etcétera.

Que es pot fer per a “donar llum” al sexisme? Com hem dit anteriorment, el sexisme es dona en molts ambients dintre de l'educació física. Dintre de les solucions trobem una ideologia com és l'igualitarisme, que busca la igualtat de drets i d'oportunitats per a tots. A més, com a futurs professionals d'aquesta matèria, devem conèixer i saber quan es donen aquestes situacions per a poder controlar-les i posar remei, ja que tots mereixem el mateix respecte que qualsevol altra persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada