Adreces d'interés

dilluns, 9 de febrer del 2015

És el mateix?

El vídeo vist avui en classe ens pregunta si és el mateix correr que correr, si és el mateix menjar que menjar, o si és el mateix dormir que dormir. Des d'un primer moment sembla que sí, com no va a ser el mateix correr que correr? És ací on comença a tindre importància el concepte de "cos vivencial".
A través d'aquest concepte, cadascú obté i experimenta sensacions i emocions ben diferents. És a dir, la acció de correr, conduir, etc. pot ser siga físicament la mateixa per a tothom però cadascú la interpreta de forma diferent, d'acord amb la seua experiència, les seues emocions o els sentiments que l'acció li puga transmetre. D'aquesta manera, resulta més fàcil d'entendre que no és el mateix correr en una cinta electrònica del gimnàs que correr descalç per la platja, tampoc és el mateix correr sol que correr acompanyat d'un grup d'amics. Ni tant sols és el mateix correr u mateix per plaer, que correr per obligació. Així mateix, podríem afirmar que en aquesta vivència poden intervenir diversos factors, tals com l'estat d'ànim, l'entorn, el clima o l'actitud de la persona, entre altres.

Per tant, en la meua opinió no és el mateix correr que correr, ja que cada persona, d'acord amb cada situació, pot viure una acció de forma completament diferent. Ací teniu el vídeo vist a classe.


3 comentaris:

  1. Es una entrada molt interessant la que has realitzat comentant el vídeo de la classe passada, i pense que compartim unes idees molt paregudes, et felicite per aquesta entrada.

    ResponElimina
  2. Crec que la teua reflexió és molt interesant, però jo la he desglosat segons el punt de vista, és a dir, des d'un punt de vista purament físic, per a mi si que sería lo mateix "correr que correr" perqué du a la implicació de les cames, a l'esforç... en canvi des d'un punt de vista vivencial, cadascú té la seua experiencia i les seues experiencies ben diferenciades a l'hora de correr, tan siga en una cinta d'un gimnàs o en la natura. Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar, estic d'acord amb tu. Dius que correr és el mateix que correr des d'un punt de vista físic; jo també dia que físicament sí que és la mateixa acció. En canvi, com molt bé expliques, des d'una perspectiva vivencial cadascú pot tindre unes sensacions molt diferents. Gràcies per l'aportació.

      Elimina